друкувати


Штучна чи жива? Обираємо ялинку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-28 03:30:05

Попри те, що на вулиці зимою і не пахне, ялинковий аромат вирує на усіх ринках та околицях Івано-Франківська. Незважаючи на відсутність снігу, Новий рік ніхто на скасовував, тож мешканці активно вибирають головний атрибут свята.

Асортимент зелених красунь вражає, як і ціна. Вартість порівняно з минулим роком таки зросла. Ось така ялинка далеко не найвища коштує 220 гривень. Щоправда, це верхівка дерева і з рук. Без жодних дозволів, чи маркувань.

А от через дорогу ціла вантажівка зелених красунь від Івано-Франківського лісового госопдарвства і за доступними цінами. Тут найвища 5-ти метрова ялинка коштує 70 гривень. Крім того усі вони з чіпами. Як кажуть ціна-якість і приваблює покупців. Тож тут ажіотаж.

З чіпами чи без, головне, щоб жива. Так вважають більшість івано-франківців. Кажуть пластикова хвоя не створює атмосфери свята. Тож біля штучних ялинок на ринку не густо. Ймовірно покупців відлякує ціна. Найменша пластикова хвоя — 400 гривень. Триметрова — 3 тисячі.

Продавці запевняють, вартість обумовлюється довговічністю. адже таку ялинку купують один раз на кілька років. А от стандартметрологи радять бути обережними при виборі штучної хвої. Вона може містити небезпечні речовини.

Смаки різні — тож кожен сам обирає,якою ялинкою прикрасити оселю. Головне, що проблем з вибором в Івано-Франківську не має. На ринках обласного центру зеленими красунями торгуватимуть включно до нового року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»