друкувати


Психологи з'ясували хто схильний до трудоголізму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-27 02:45:26

Психологи з'ясували, у яких людей найбільша схильність до трудоголізму. Трудоголізм виявляється в сприйнятті роботи як єдиного (або максимально значимого) засобу самореалізації і досягнення визнання. Людина стає трудоголіком лише тоді, коли вона весь свій вільний час прагне присвятити яким-небудь справам.

Перетворитися на трудоголіка, перш за все, мають високі шанси ті, хто просто "палає" бажанням бути першим завжди і у всьому. Серед трудоголіків таких 80%.

40% людей, що є трудоголіками, це ті, хто перебуває в постійній тривозі за своє подальше життя. Їх турбує думка "а раптом мене можуть звільнити" або "я повинен забезпечити себе, коли мене наздожене старість".

Для 50% людей, що страждають на трудоголізм, властива відсутність особистого життя в будь-якому його прояві. Робота для них це єдине місце, де можна повністю застосувати свої сили.

Майже 20% трудоголіків страждають явним комплексом невдахи. Ці люди вважають себе у багато разів гірше за інших і вважають всі досягнення, що вже є в наявності, неістотними. Через те вони і вимушені знову і знову працювати до виснаження, щоб довести що вони чогось варті.

Джерело: Освітній портал