друкувати


На Прикарпатті оприлюднили Ворога мас-медіа №1

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-27 09:30:09

Журналістський гарбуз таки знайшов свого номінанта... ну принаймні його робочий кабінет.

Як вже повідомлялось, в ході інтернет-голосування учасників групи «Створюємо список ворогів і друзів прикарпатських медіа», цьогорічним ворогом №1 засобів масової інформації Івано-Франківщини було визнано ректора Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Богдана Остафійчука.

Керівник найбільшого в області вищого навчального закладу став лауреатом журналістської антипремії за те, що під час нещодавнього засідання Вченої ради ПНУ виставив за двері журналістів телеканалу «ЗІК» Руслана Коцабу та газети «Галицький кореспондент» Марію Гаврилюк.

Голосування тривало у три тури і «перемога» в ньому дісталась пану Остафійчуку у досить серйозній конкурентній боротьбі з понад десятком інших поважних кандидатур на посаду ворога преси №1, серед яких – такі відомі на Прикарпатті фігури, як мер міста Калуша Ігор Насалик, екс-голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, письменник Степан Пушик та інші. При цьому головним конкурентом ректора ПНУ у журналістському антирейтингу виявився відповідальний секретар Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, депутат обласної ради Ярослав Ткачівський, якому журналісти «інкримінують» публічну образу свого колеги з використанням для цього власного депутатського становища і сторінок найбільшої в області газети «Галичина».

Імпровізована церемонія нагородження Журналістським гарбузом відбулася перед входом до центрального корпусу ПНУ, біля пам’ятника патрону Університету - Василеві Стефанику. Вона зібрала понад два десятки журналістів і викликала досить жвавий інтерес у студентів та викладачів вишу. Деякі з них з цікавістю послухали виступи учасників акції і навіть просили слова, щоб висловити власне ставлення до ректора та професорсько-викладацького складу закладу.

Організатори акції розраховували на те, що Б.Остафійчук вийде до них і навіть кілька разів намагались йому зателефонувати, втім безрезультатно, тому було вирішено занести нагороду прямо до робочого кабінету домінанта.

Проте і тут учасників заходу спіткала невдача: кабінет, а разом з ним і приймальня ректора виявились зачиненими, тож заслужену нагороду керівника ПНУ довелося залишити прямо під дверима приймальні.

«Дана акція не має на меті порати, помститись чи якимось чином принизити осіб, яких журналісти зарахували до ворогів прикарпатських медіа, - коментує захід одна з його координаторів журналіст газети «Репортер» Тетяна Соболик, - вона носить освітньо-виховну мету: довести цим людям інформацію про те, що журналісти мають суттєві претензії до їх діяльності, а особливо до їх ставлення до представників мас-медіа, і дати їм можливість врахувати свої помилки і не повторювати їх у майбутньому. Звісно, не приємно, що ректор до нас не вийшов. Проте ми не покидаємо надії на те, що він та інші понад десяток людей, які є в тому списку се-таки дослухаються до думки журналістів і в подальшому поводитимуть себе більш толерантно з представниками медіа».

Автор: Сергій БІЛИЙ