друкувати


В розвиток закладів охорони здоров'я Прикарпаття скеровано 25 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-26 10:30:00

«В Івано-Франківській області немає такої районної чи міської лікарні, де б не проводились певні роботи з відновлення й реконструкції приміщень закладів охорони здоров'я як коштом державного бюджету, так і обласного чи районного», стверджує начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, депутат обласної ради Микола Олінійчук.

І додає: майже 25 млн грн складають кошти зі всіх бюджетів та меценатських інвестицій, які були виділені для розвитку медицини Прикарпаття. Про це Микола Олінійчук сказав 23 грудня представникам ЗМІ під час відкриття нового приміщення відділення швидкої допомоги у Рогатинській центральній районній лікарні.

«Саме з ініціативи голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, і про це знають усі, у цьому році відбувся справжній бум вкладання інвестицій в галузь медицини нашого краю», – наголосив Микола Олінійчук.

За його словами, в області придбано чимало найсучаснішого обладнання, яке працює за новітніми технологіями та методиками діагностики. Зокрема, Калуська ЦРЛ майже повністю оновлена медичним обладнанням. Відкрили центр екстреної невідкладної медичної допомоги, який візьме під контроль невідкладну допомогу в усіх лікувальних закладах. Восени «з легкої руки» керівників області – Михайла Вишиванюка, голови обласної ради Олександра Сича, які заклали перший камінь під фундамент, приступили до великої будови – спорудження обласного перинатального центру, який планується здати у 2013 році. У 2011 році Уряд виділив на це будівництво 8 млн грн. У Івано-Франківській міській лікарні запрацював потужний ангіограф.

Щодо медицини Рогатинщини, то в поточному році тут, як і на Косівщині, відкрили відділення хронодіалізу в центральній райлікарні (в області 7 таких відділень, включаючи обласну клінічну лікарню).

У Рогатинській центральній районній лікарні оновили хірургічне відділення, травматологічне, неврологічне, в найближчих планах – реконструкція інфекційного відділення.

Як зазначив Микола Олінійчук, вже проведені тендери по закупівлі для медзакладів теплових насосів – новітніх технологій для забезпечення теплом. У Коломиї триває будівництво сучасної поліклініки.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА