друкувати


"Рамка ковальських традицій" отримає новий фотоапарат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-22 12:30:05

«Рамка ковальських традицій» отримає новий фотоапарат. Його виготовлення та встановлення ініціюють працівники Департаменту містобудування та архітектури. Нині одна із кованих окрас Івано-Франківська, яку майстри металу подарували мешканцям міста торік, неповноцінна. Сувенірний фотоапарат із експозиції наприкінці жовтня викрали невідомі.

Повернути ковальському витвору належний вигляд взялися чиновники. Вони уже розробили попередній кошторис робіт. За підрахунками новий кований фотоапарат обійдеться місту щонайменше у 3500 гривень. Ці кошти внесуть до проекту бюджету на наступний рік.

Відновити скульптуру мають намір до Дня міста. Щодо автентичної декоративної фотокамери, то її, припускають чиновники, зловмисники швидше за все здали на металобрухт.

Водночас у центрі громадських зв'язків УМВС в області кажуть — заяву про крадіжку кованого сувеніру ніхто не подавав. Відтак офіційно з'ясовувати долю ковальського подарунку, чи порушувати кримінальну справу, у правоохоронців наразі немає законних підстав.

Джерело: Радіо «Західний полюс»