друкувати


Довгоочікувані зміни або що чекає "спрощенців"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-21 03:30:17

Довгоочікувані зміни або що чекає «спрощенців». Податковий кодекс таки передбачив новинки для платників єдиного податку. Відповідний закон вступає в дію з 1 січня 2012. Тепер «зрівнялівки», яка практикувалася більше десятка років не буде.

«Cпрощенців» поділили на 4 групи в залежності від видів діяльності, кількості найманих працівників, об'ємів доходу. Відповідно від цього змінилася і сплата податку. Фізичні особи, які хочуть працювати на єдиному податку повинні подати відповідну заяву до 25 січня.

У податковій зараз ажіотаж. Фахівці кажуть, щодня до них звертається близько 200 людей за консультаціями, адже досі Івано-Франківськ єдине місто Прикарпаття, де ще не затверджені ставки єдиного податку та форма заяви. Все це депутати мають намір прийняти на сесії міськради 29 грудня.

Зволікали з питанням через дискусії із підприємцями. Якщо до 1 січня нові заяви не затвердять, кажуть податківці, прийматимуть відповідні документи за старою формою, але вказаними всіма необхідними реквізитами. Подати їх потрібно вчасно.

Зараз в Івано-Франківську на єдиному податку перебуває 9,5 тисяч платників.

Джерело: Радіо «Західний полюс»