друкувати


Шкільні кабінети здадуть "в оренду" дитсадкам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-21 11:30:00

Віддавати «зайві» класні кімнати в загальноосвітніх школах Прикарпаття під дитячі садки закликала вчора районні та міські власті начальник управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк.

«Треба переглянути мережу шкіл, – зазначила вона під час вчорашнього засідання Колегії облдержадміністрації, – тому що кількість учнів у школах впала і потреба в кабінетах, де фактично лишень зберігаються стенди, відпала».

Зі слів чиновниці, в одному лишень Тлумацькому районі вже створено 13 навчально-виховних комплекси. З них три – цьогоріч. Загалом же по області на сьогоднішній день таких комплексів вже створено шість десятків.

Як стверджує пані Болюк, в області сьогодні є тенденція до зменшення кількості учнівської молоді, а відтак «вільних» шкільних кабінетів буде більше.

«Цього року, – стверджує головна освітянка Прикарпаття, – в області народилось на 5 тисяч менше дітей, ніж торік, а відтак вже за 5 років прогнозується ще більше падіння завантаженості шкіл. І така динаміка зберігатиметься ще довго».

Автор: Сергій БІЛИЙ