друкувати


Магічна сила казки — для лікування наймолодших

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-20 04:30:00

На Прикарпатті впроваджують казкотерапію як ефективний спосіб психологічної допомоги та підтримки малюкам та школярам-початківцям.

Два десятки спеціально створених для цього проекту чарівних історій потрапили до друкованої та аудіо-збірок. Їх безкоштовно розповсюджуватимуть серед психологів, які працюють у садках та колах, а також дитбудинках, інтернатах та батьківських центрах.

На спеціалізованих тренінгах психологи проінструктували своїх колег з 5-ти областей Західного регіону. Які згодом і написали спеціалізовані казки. Адже не кожна з чарівних історій має лікувальний ефект. Для казкотерапії підійдуть лише ті, які містять певний «рецепт».

Та найвпливовіші казкарі, наголошують ініціатори проекту, — не психологи, а батьки. Адже вони найкраще знають свою дитину та її проблеми. Якщо не вистачає натхнення на самостійно вигадані історії — можна послуговуватись написаними. Однак тут теж потрібно бути вибірковим.

Акцентувати на сучасних модерних казках не варто. Краще звернутися до українських народних, які мають етнічне коріння та глибинну народну мудрість.

Джерело: Радіо «Західний полюс»