друкувати


Коломийська ОДПІ: До уваги платників ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-20 09:30:03

З 1 січня 2012 року Податковим кодексом України запроваджується обов'язкова реєстрація податкових накладних, у яких сума ПДВ перевищує 10 тис. грн, а податкові накладні, виписані на операції з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, підлягатимуть обов’язковій реєстрації незалежно від суми ПДВ в одній податковій накладній.

При цьому, реєстрація податкової накладної в Реєстрі здійснюється шляхом її подання лише в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку Державній податковій службі з використанням електронного цифрового підпису. Відсутність факту реєстрації продавцем податкової накладної у Єдиному реєстрі не дає права покупцю включити суму ПДВ за такою податковою накладною до податкового кредиту.

З метою уникнення непередбачуваних обставин з 1 січня 2012 року та для напрацювання навиків у реєстрації Коломийська ОДПІ звертається до платників податку на додану вартість з проханням розпочати реєстрацію податкових накладних із сумою понад 10 тис. грн ПДВ у Єдиному реєстрі податкових накладних вже у грудні 2011 року.

Детальнішу інформацію про подання податкових документів в електронному вигляді розміщено на офіційному сайті Державної податкової служби України у розділі «Платникам податків про електронну звітність».

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ