друкувати


Ю.Павленко закликав батьків контролювати харчування дітей в дитячих установах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-19 02:30:10

Батьки та батьківські комітети повинні здійснювати самостійний контроль організації харчування дітей в дитячих садах, школах і оздоровчих установах, а громадсько - в інтернатних та спеціальні установи. До цього закликав уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко на брифінгу в Адміністрації Президента.

Як заявив Ю.Павленко, необхідність такого кроку обумовлена численними фактами порушень і зловживань з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, які спостерігаються під час організації харчування дітей у навчальних закладах. За словами уповноваженого Президента, такі факти були виявлені в ході спеціальних перевірок.

"Підписаний сьогодні указ Президента акцентує увагу на залученні до роботи, спрямованої на захист прав дитини, громадських організацій та об'єднань", - підкреслив Ю.Павленко.

Він додав, що глава держави доручив Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям сприяти громадським організаціям у такій роботі.

Джерело: Освітній портал