друкувати


Роман Ткач вважає референдум про ринок землі небезпечним для державності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-17 02:54:49

Народний депутат України, екс-голова Івано-Франківської ОДА Роман Ткач вважає недоцільним і навіть небезпечним для української державності проведення в Україні референдуму з приводу запровадження ринку земель. Ідею такого референдуму раніше озвучили керівники Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«На сьогоднішній день, – зазначив депутат під час нещодавнього круглого столу, присвяченого вказаній тематиці, – проведено розпаювання і зараз у нас створено 7 мільйонів власників землі. З ким проводити референдум? З тими, хто живе в містах? Звісно ж вони будуть проти. А як бути з тими, хто вже отримали паї? З іншого боку – Центральна виборча комісія сьогодні не наша. Зараз в Україні накопичилося вже чимало пропозицій щодо різного роду референдумів. Так, комуністи хочуть референдум про відновлення СРСР чи то ЗУБР – союз України, Білорусії та Росії та інші».

Як наслідок, в бюлетені для голосування, на думку пана Ткача, може «випадково» потрапити низка інших питання, проголосувавши за які, українці навіть можуть втратити свій суверенітет.

Автор: Сергій БІЛИЙ