друкувати


Google оприлюднив найпопулярніші пошукові запити українців за 2011 рік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-17 01:30:32

Компанія Google оприлюднила найпопулярніші пошукові запити українців за 2011 рік.

Цього року українські користувачі найбільше цікавилися футболом, соціальними мережами і серіалами.

"По набору пошукових запитів можна відстежити, які події цікавлять українське суспільство. Футболу цього року ставало все більше і більше", - зазначив директор Google в Україні Дмитро Шоломко.

Спочатку була названа статистика по місяцях. У січні - вибухи у Макіївці, у лютому - матч Шахтар-Рома, у березні - землетрус у Японії, у квітні - Пасха, у травні - Євробачення, у червні - результати ЗНО 2011.

У липні - бій Кличко-Хей, у серпні - арешт Тимошенко, у вересні - знову футбол - Україна-Уругвай, у жовтні - відкриття Олімпійського, у листопаді - Україна-Німеччина, і у грудні - жеребкування Євро-2012.

"Результати грудня неповні, зараз люди починають шукати подарунки", - зазначив Шоломко.

Топ-10 запитів року:

1. vkontakte.ru; 2. фільми 2011; 3. гугл; 4. однокласники; 5. холостяк; 6. інтерни; 7. погода; 8. YouTube; 9. ігри; 10. фото.

У категорії Чоловік року перше місце зайняв Стів Джобс, у подіях - суд над Тимошенко, в покупках року - авто, в картинках року - красиві картинки, у фільмах року - Тачки 2, у категорії їжа року - малосольні огірки, у категорії як? - як навчитися цілуватися (як вийти заміж - на другому місці), у категорії що таке - запит кохання.

Джерело: ТСН