друкувати


В.Чуднов: Для відставки Уряду Азарова немає підстав

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-16 04:30:27

«Я не прогнозую відставки Уряду Азарова», – зазначив під час вчорашньої прес-конференції в Івано-Франківську лідер прикарпатських «регіоналів», народний депутат України Василь Чуднов.

За його словами, весь період діяльності азаровського Кабінету, починаючи з другого місяця з дня його призначення, в середовищі різних політичних сил точаться розмови про відставку Уряду. Втім, крім розмов, для цього потрібні ще й серйозні підстави.

На думку пана Чуднова, існує два чинники, які теоретично могли б вплинути на рішення відправити Кабмін у відставку. Це кабальна ціна на імпорт російського газу та оцінка ефективності діяльності Уряду.

По першому питанню В.Чуднов хоча і вважає ціну в 400 доларів за тисячу метрів кубічних природного російського газу кабальною для України, проте не вважає її не підйомною для нашої економіки. Про це за словами депутата, свідчить хоча б той момент, що навіть побудувавши на ній основні розрахунки проекту Державного бюджету на 2012 рік, урядовці все одно заклали до вказаного проекту суттєве (на 10-20 %) зростання основних економічних показників. При цьому перемовини по ціні на газ, які в даний час тривають, дають все-таки надію на зменшення нинішньої ціни на газ.

Що ж до оцінки ефективності діяльності Уряду М.Азарова, то тут, на думку В.Чуднова, у Президента та народу взагалі не може бути претензій, оскільки Кабміну вдалося зупинити спад виробництва, який в період попередньої влади дорівнював, з його слів, рівню воєнного часу, досягти суттєвих зрушень у розвитку сільського господарства, стабільної гривні, зменшити дефіцит Державного бюджету.

Втім, зважаючи на певні суттєві претензії, які мали місце з боку Президента Віктора Януковича щодо роботи окремих міністрів, таких як керівники освітнього, оборонного відомств та Міністерства охорони здоров’я, голова ІФОО Партії регіонів не виключає, що під новий рік в Уряді можуть бути певні кадрові перестановки.

Автор: Сергій БІЛИЙ