друкувати


Вивчення та правильне застосування податкового законодавства сприяє своєчасній сплаті податків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-16 09:30:47

З 1 січня 2012 року змінюються правила оподаткування суб'єктів господарювання на спрощеній системі оподаткування. В зв’язку з цим фахівці Коломийської ОДПІ провели для платників семінар-навчання на тему «Спрощена система оподаткування. Новації, що передбачені у Податковому кодексі України».

Відкриваючи захід, начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька зазначила, що діяльність податкової служби спрямована на підтримку платників податків та створення умов для зручного ведення ними бізнесу. Зменшено втручання у діяльність підприємців, у цьому році було заборонено проведення фактичних перевірок малого бізнесу.

«З введенням в дію Податкового кодексу відмічається позитивна динаміка надходжень до бюджетів. Сьогодні існує механізм консультацій із підприємництвом, обговорення та вирішення питань, що стосуються взаємин з платниками податків, в тому числі і під час семінарів. На Коломийщині зв‘язок з громадськістю забезпечується через Громадську раду, яка діє при податковій службі. До складу ради входять представники громадських організацій, які представляють інтереси платників міста та району, та докладають зусиль для того, щоб думка платників податків враховувалась при прийнятті нормативних актів», - зазначила начальник інспекції Світлана Лубоцька.

Фахівці податкової інспекції детально висвітлили зміни в податковому законодавстві, зокрема про умови перебування на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності. Присутніх цікавили також особливості добровільної та обов‘язковової реєстрації платниками податку на додану вартість.

Акцентовано увагу платників, які бажають працювати за спрощеною системою в наступному році, на перехідний період, законодавчо встановлено термін подання ними заяви не пізніше 25 січня 2012 року. З метою упередження утворення черг, в зв‘язку з поданням заяв, Коломийська ОДПІ організувала роботу у Центрі з обслуговування платників податків у вихідні та святкові дні.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ