друкувати


Наша пісня гарна, нова… Підвали далі відчинені – пожеж не меншає

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-14 02:30:56

341 пожежу довелося ліквідовувати цьогоріч пожежним міста Івано-Франківська. Про це розповів вчора, під час оперативної наради у міського голови обласного центру, заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу Управління техногенної і пожежної безпеки в області майор служби цивільного захисту Василь Болотенюк.

З його слів, в наслідок пожеж п’ятеро івано-франківців загинуло. При цьому 41 загоряння, внаслідок яких двоє людей загинули і вісьмох було врятовано, виникло в підвалах житлових багатоквартирних будинків, переважно з вини громадян без визначеного місця проживання.

«Такі пожежі, - розповідає пан Болотенюк, - становлять велику небезпеку. В більшості випадків вони виникають у засмічених підвальних приміщеннях, де на дверях немає замків і є вільний доступ безхатченків та інших сторонніх осіб».

Зі слів чиновника, протягом листопада місяця співробітниками держпожежнагляду спільно з комунальниками та представниками громадського формування з охорони правопорядку «Штаб» було проведено серію рейдів підвальними та горищними приміщеннями житлового фонду. Як наслідок, не зважаючи на проведення подібних рейдів в жовтні та вересні, вжиття упереджувально-роз’яснювальних та адміністративних заходів, все одно чимало підвальних приміщень на території більшості ЖЕО, а також два горища виявились незачиненими.

«Пропоную, - зазначив пан Болотенюк, - зачинити усі вхідні двері до підвальних приміщень на замки, а на дверях вказати місця зберігання ключів».

Свою пропозицію з вирішення проблеми незваних гостей міських підвалів вніс і мер обласного центру Віктор Анушкевичус, який доручив міській міліції та працівникам департаменту соціальної політики міськвиконкому посилити роз’яснювальну роботу серед безхатченків в напрямку доведення до них інформації про те, що міський будинок нічного перебування після спроб окремих керівників запровадити в ньому «зоновські порядки» та «смотрящего» нарешті перетворився на нормальний заклад соціального спрямування, де кожен може переночувати, отримати гарячий час та зранку піти у своїх справах, а відтак ночувати потрібно саме там, а не у підвалах.

Автор: Сергій БІЛИЙ