друкувати


ЖЕКи стануть прибутковими, коли виростуть доходи населення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-12 04:10:51

Тарифи на "комуналку" досягнуть економічно обґрунтованого рівня не раніше, ніж через чотири роки, і тільки за умови, що суттєво виростуть доходи населення, вважає міністр ЖКГ Анатолій Близнюк.

За словами очільника "комунального" міністерства, ключову роль в цих процесах має відіграти партнерство з приватним бізнесом.

"Обережне ставлення до участі в публічно-приватному партнерстві у нашій країні з боку серйозних приватних операторів пов'язано з недосконалістю нормативної бази, традиційно негативним ставленням суспільства до присутності приватного сектора в інфраструктурі, а також бюрократичними складнощами в реалізації проектів, що часто призводить до корупції і відштовхує операторів світового рівня", – наголосив А.Близнюк.

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра регіонального будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов також наголошував, що тарифи ЖКГ за 3-4 роки можуть бути приведені до економічно обґрунтованого рівня. За його словами, без підвищення тарифів не можна обійтися, оскільки галузь на сьогодні є збитковою.

Нагадаємо, наприкінці листопада віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що якщо ціна на російський газ не буде переглянута, комунальні платежі виростуть на 32–33%.

Джерело: ТСН