друкувати


Кожному ВНЗ Івано-Франківська — клуб "Що? Де? Коли?"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-12 01:30:37

Днями в прес-клубі газети «Галичина» громадська ініціатива «Територія інтелекту» організувала прес-конференцію за участі голови «Клубу метикуючих» Володимира Макарова, представників молодших поколінь інтелектуалів з Івано-Франківська, Городенки, Коломиї, а саме: голови Гі «Територія інтелекту» Святослава Никоровича, капітана збірної Коломиї з «Брейн-рингу» Миколи Шевченка, співголови ГО «ВіПліга» Олександра Кагляна (Городенка) та інших.

На зустрічі розповіли про графік проведення ігор з «Брейн-рингу», підсумували зроблене та досягнуте, а також закликали громадськість створювати команди інтелектуалів серед представників певних професій, зокрема серед журналістів.

Останній місяць 2011 року, як повідомили організатори зустрічі, буде багатим на змагання з «Брейн-рингу», в грудні проведуть три гри: серед студентських команд ПНУ ім. В.Стефаника, відкритий міжрегіональний турнір в Коломиї та шкільний чемпіонат.

Загалом інтелектуальні ігри на Прикарпатті є досить популярними як серед школярів, так і серед студентів. «На факультеті інформатики і математики ПНУ ім. В.Стефаника із 600 студентів 120 грають у «Що? Де? Коли?», — зазначив Святослав Никорович. Продовжуючи тему саме студентських ігор, Володимир Макаров висловив мрію про те, щоби кожен ВНЗ міста створив свій інтелектуальний клуб. Такі осередки вже існують у ПНУ ім. В.Стефаника та медичному університеті, в цьому ВНЗ ним опікується сам ректор закладу. Близькі до його створення і в університеті нафти й газу.

На Прикарпатті нині нараховується 29 команд, які показують досить високі результати на іграх різних рівнів. А для того, щоби перемагати, потрібно бути насамперед азартним гравцем, наголосив Володимир Макаров. Невід’ємною частиною успіху також є тренування. інформаційний прогрес породжує новітні форми тренувань, зокрема в різноманітних соціальних мережах. У режимі он-лайн «підтягують» свої знання багато прикарпатських команд, що попри свою віртуальність дає реальні результати.

Автор: Ольга МОНЧУК
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА