друкувати


Новий рік, а з ним і майже обов’язкові новорічні корпоративні проводи вже близько

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-09 04:30:47

Хоча погода за вікном дещо вводить в оману, але Новий рік, а з ним і майже обов’язкові новорічні корпоративні проводи вже близько. Треба готуватися, зволікати не можна.

Усі в сауну!

Не повірите, але в Аргентині, за давньою традицією, офісні працівники різних закладів в останній робочий день року викидають з вікон старі календарі, не потрібні відомості та бланки. Тому там тротуари й дороги на Новий рік покриті товстим шаром паперу. Гарна традиція, але не для українських реалій – у нас папірців зайвих не буває, та й двірників трохи шкода…

Натомість, в «офісних» українців є інша традиція. Якщо Новий рік вони зазвичай зустрічають у родинному колі, то минулий обов’язково мусять проводити всім дружнім колективом. Заодно виходить ще й така собі генеральна репетиція до основного свята. А щоб веселий «сабантуй» не закінчився сумними посиденьками в офісі, треба негайно починати приготування.

Найперше визначтеся із залом. Порадьтеся з колегами, де вам буде комфортніше – у великій, просторій залі ресторану (можливо, з іншими компаніями) чи у невеличкій, затишній кафешці (без сторонніх святкувальників). Вибір у Івано-Франківську величезний і знайти саме те, що до душі, цілком можливо. Головне – вчасно. Також порадьтеся з колегами щодо вибору меню, бо не всі полюбляють гостре, хтось постить, а комусь не можна смаженого.

Основну організацію краще доручити найактивніший особі в колективі. Такі «профспілкові генії» є в кожній команді. До пари організатору добре додати представника бухгалтерії, який час від часу опускатиме на землю генератора ідей.

Хочете чогось оригінального? Як вам корпоратив у сауні? А що, цікаво та здорово. Правда, не засвяткуйтеся настільки, аби не повторити долю персонажів з чудового новорічного фільму «З легким паром».

Прагнете чогось на природі? Чудовий вибір. Погода сприяє, принаймні, поки що. Можна погрітися біля багаття та поспостерігати за тим, як смажаться шашлики. Усі ресторанні комплекси залюбки посприяють будь-якому вашому побажанню та ще й свого Діда Мороза і Снігурку забезпечать. Але краще спробуйте самі влаштувати розважальну програму.

Якщо ваші колеги неординарні та творчі особистості – влаштуйте якусь тематичну вечірку. Зараз це дуже популярно. Крім того, це допоможе ще більше зблизити колектив та побачити своїх колег у нових амплуа. Не дарма ж психологи кажуть, що людина у костюмі чи масці завжди більш відкрита і щира. Тому буде нагода дізнатись багато цікавого.

Народ лікується

Отож вже все спланували, свято майже в розгарі. І тут вам у пригоді стануть кілька добре перевірених порад від франківців, як не впасти в очах ваших колег у миску з салатом, як наступного ранку чудово та бадьоро почуватись та просто не зіпсувати собі шлунок.

«Я завжди, коли йду десь на свято, то перед тим з’їдаю ложку меду, – каже продавець Галина Дмитрик. – Потім іще одну, коли вже повертаюсь додому. Таким чином швидко не п’янієш і потім добре себе почуваєш. Також, коли відчуваєте дискомфорт через переїдання, то можна випити склянку води з медом. Однозначно допомагає».

«Завжди якщо знаю, що буду добре та довго святкувати, за дві години до столу випиваю 50 грам коньяку, – ділиться порадою програміст Олег Дмитрів. – Це допомагає розігріти організм та підготувати його до подальшого вживання алкоголю».

А от водій Руслан Козак переконаний, що перш за все потрібна достойна застільна компанія. «У такій все дозволяється – і поведінка, і доза випитого, і пост-святкування, – посміхається чоловік. – А щодо вживання спиртних напоїв, то є два старі студентські правила: градус – не понижати, зерновий і виноградний алкоголь – не змішуватии».

Але таки найкраща порада – майте міру. Тоді святкування вдасться.

Під знаком Дракона

А ось ще кілька порад від астрологів, що зробити, одягти, зготувати, аби привернути удачу чорного водяного Дракона.

На святковому столі обов’язково має бути м’ясо. Мало того, оскільки той Дракон, чий рік скоро прийде, – хоч і водяний, але завжди з вогнем, то й їжа має бути відповідною – багато перцю та соусу чилі. Але не перестарайтеся. При сервіруванні столу дуже доречними будуть запалені свічки.

Щодо одягу, то обов’язково має бути щось чорне, жовте й золотисте. Саме ці кольори привернуть удачу у ваш дім наступного року. А ще ця міфічна істота дуже полюбляє коштовності, блиск. Тож будьте блискучими.

Стихією нового 2012 року стане вода. Тому серед прикрас на ялинці, у декорі доречне щось із морської тематики. Наприклад, морські мушлі чи симпатичні рибки.

Дракон дуже полюбляє сміх, веселощі, танці. Будьте веселими!

Джерело: Газета «Репортер»