друкувати


Бюджетні установи Івано-Франківська не поспішають економити енергоносії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-09 01:30:19

Бюджетні установи Івано-Франківська не поспішають економити енергоносії. Про це свідчать встановлені на наступний рік ліміти на світло, газ, опалення, теплу і холодну воду, які затвердив напередодні міський виконавчий комітет.

За всіма параметрами заклади освіти, медицини та культури збільшили свої планові потреби у енергетичних ресурсах. І це незважаючи на те, що в обласному центрі впроваджуються ощадні проекти. Тож у мерії вже задумалися, чи буде практична користь від їх реалізації.

В управлінні економіки не погоджуються з тим, що в місті безпідставно марнують енергоносії. Зокрема, більше води почали використовувати через введення в дію нових басейнів у навчальних та лікувальних закладах. Споживання електрики зросло одразу з кількох причин. Більше нового устаткування отримали медичні установи. А у школи та дитсадки закупили бойлери.

Незважаючи на обґрунтовані пояснення, Віктор Анушкевичус зобов’язав підлеглих керівників підготувати план скорочення енерговитрат. Адже напередодні місто пообіцяло зменшити споживання невідновлювальних ресурсів на 25%.

Джерело: Радіо «Західний полюс»