друкувати


Міськрада спробувала знайти рішення земельного конфлікту із Загвіздям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-09 12:30:29

8 мільйонів гривень. Таку суму від Івано-Франківська хоче отримати село Загвіздя за відмову від спірної землі. Нагадаємо, свого часу міська рада роздала на межі двох населених пунктів 350 ділянок мешканцям, котрі стояли в черзі на нерухомість. Тим часом у Загвізді цю ж землю також розподілили.

Сьогодні обидві сторони відстоюють свої інтереси у суді. Однак за вказівкою облдержадміністрації, таки сіли за стіл мирних переговорів. У Загвізді і Тисменицькій райраді першими запропонували свої варіанти вирішення конфлікту. Оскільки місто своєчасно не завершило відчуження землі, змушене тепер за це належно заплатити.

Виділені з міського бюджету кошти, кажуть у Загвізді, підуть на ремонт будинку культури, дитячого садка, будівництво ФАПу, закупівлю медичного обладнання та ремонт доріг.

Дану пропозицію розглянули депутати на сесії міської ради. Думки обранців з цього приводу розділилися. Одні вважають, що ціна за спірну землю занадто висока. Інші наголошують на необхідності позасудового вирішення конфлікту.

В підсумку депутати доручили міському голові провести ще один раунд переговорів і виторгувати меншу ціну за спірну землю.

Джерело: Радіо «Західний полюс»