друкувати


Шведські експерти розповіли прикарпатцям, як краще економити енергію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-07 03:45:59

Енергозбереження в дії. Шведські експерти розповіли прикарпатцям, як краще економити енергію. Відповідний семінар зібрав представників усіх районних центрів Івано-Франківщини. Адже донині, визнають чиновники, про цю тему більше говорять, аніж роблять реальні кроки. Настав час від слів перейти до діла.

Досвід скандинавської країни в галузі енергозбереження важко переоцінити. Адже у Швеції немає таких власних ресурсів як газу, нафти та вугілля. 40 років тому уряд держави вирішив піти шляхом енергетичної незалежності. А вже нині майже половина усієї енергії, як теплової, так і електричної, є відновлювальною. Результату вдалося досягнути через урядове стимулювання пільгами тих шведів, котрі вирішили впроваджувати у себе зберігаючі технології.

Найлегший спосіб зберегти енергію, кажуть шведи — замінити застарілі конструкції вікон на сучасні аналоги. Однак цей процес має бути масовим у цілому регіоні. Вже незабаром цю та іншу пораду скандинавів учасники семінару розповідатимуть у всіх районних центрах області.

Джерело: Радіо «Західний полюс»