друкувати


Google поставив під сумнів майбутнє існування Firefox

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-07 12:45:24

Майбутнє популярного браузера Firefox від Mozilla опинилося під сумнівом після того, як угода про співпрацю компанії з інтернет-гігантом Google закінчилася.

Таку думку озвучили аналітики західному виданню ZDNet.

Минулого тижня Mozilla повинна була оголосити про укладення контракту з компанією Google щодо встановлення її пошукача в якості стандартного вирішення для браузера Firefox.

Однак цього, судячи з усього, не відбулося, зазначають експерти. Ні Mozilla, ні Google не повідомили на тижні про пролонгацію договору.

Зазначимо, даний контракт дозволяє Mozilla значно поповнити власний бюджет, а Google - отримати трафік на свій пошуковик від користувачів Firefox.

Термін раніше укладеної угоди між Mozilla і Google минув у листопаді і до грудня очікувалося переукладання договору на черговий рік.

Між тим, торішній бюджет Mozilla, оцінюваний в 123 млн доларів, на 84% складався саме з "договору з Google".

У самій Mozilla нічого не говорять про укладення нового договору з Google, заявляючи, що на даний момент їм "нічого повідомити".

Багато експертів говорять, що якщо Mozilla не зможе укласти нову угоду з Google, то компанії доведеться екстрено шукати спонсора, здатного закрити бюджетну дірку приблизно в 100 млн доларів.

У цілому, від подібних угод з постачальниками різних пошукових продуктів компанія Mozilla отримала 98% свого річного бюджету.

Зазначимо, раніше Mozilla укладала угоди з Google, Bing, Yahoo, Яндексом, Amazon, eBay та іншими.

Однак найбільш масштабним і стабільним партнером для Mozilla досі була саме Google. Співпраця двох компанії почалася ще в 2007 році.

Джерело: ТСН