друкувати


Ділитися останніми плітками корисно для здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-07 10:45:29

Ділитися останніми плітками корисно для здоров'я. Такий висновок зробили психологи. Експерти підрахували: 85% жінок отримують задоволення, вислухувавши подробиці чийогось життя, а кожній десятій важко зберегти таємницю.

Притому, обговорення останніх пліток підвищує відчуття єдності з соціумом і відчуття благополуччя. За словами доктора Коліна Гілла, плітки активують вироблення гормонів на зразок серотоніна, знижують міру стресу і тривожності. Коли людина ділиться плітками, їй цікаво, що скаже інший. Подібне встановлення зв'язку робить людину щасливішою.

Аналогічне враження справляється, коли ми порівнюємо себе з оточуючими. Плюс, нерідко, розпускаючи плітки, люди сміються. А це позитивно позначається на стані здоров'я. З точки зору еволюції, плітки допомагають зібрати корисну інформацію про поведінку, характер інших людей, стверджують учені з Гарвардського університету (США).

Це допомагає нам захиститися від ненадійних людей, жити у великих групах, зрозуміти, яка поведінка адекватна для конкретної групи. Аналогічну роль в співтоваристві мавп грає ритуал вишукування один у одного паразитів.

Джерело: Освітній портал