друкувати


Водії майже шести десятків івано-франківських автівок злісно не платять за паркування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-07 11:30:04

Якій би організації чи якому посадовцю не належав би автомобіль, припаркований на платній автостоянці обласного центру, оплатити використання паркувального місця водій зобов’язаний, – вважають івано-франківські паркувальники з комунального підприємства «Сервіс-авто».

Як повідомив вчора, під час оперативної наради в міськвиконкомі заступник начальника Івано-Франківського міського голови – директор департаменту житлово-комунального господарства міськвиконкому Микола Саєвич, керівництво підприємства направило на його адресу лист, в якому вказали марки та номер 58 автомобілів, водії яких злісно ухиляються від сплати паркувального збору, мотивуючи свою позицію статусом своїм та своїх організацій. При цьому, як стверджує заступник мера, у списку є «люди досить небідні» та «номера з нулями».

На бік паркувальників в даній ситуації став не тільки М.Саєвич, а й Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, який проілюстрував свою позицію особистим прикладом. Мовляв, всюди, де мер їде у приватних справах і паркує особистий автомобіль, він платить за використання платної стоянки. Що ж до службових поїздок, то, як стверджує пан Анушкевичус, ніхто і ніколи не бачив його службову машину на платній стоянці, крім стоянки біля міськвиконкому.

Міський голова доручив своєму заступнику підготувати звернення до усіх власників вписаних до вказаного листа автівок з вимогою дотримуватись встановлених законодавством вимог і не ухилятись від сплати паркувального збору. В разі ж необхідності ставити авто на стоянку у службових цілях вирішувати це питання шляхом придбання абонементів. Чи послухаються таких звернень власники авто «з нулями» на номерах – покаже час.

Автор: Сергій БІЛИЙ