друкувати


Українцям не доведеться більше платити за засклені балкони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-02 01:45:58

Віктор Янукович ветував закон, яким передбачалось підвищення квартплати через зміну коефіцієнтів обрахунків площі засклених балконів, лоджій та веранд.

"Разом з тим закон, що надійшов на підпис, закріплює підходи, при яких багатші верстви населення виявляються в привілейованому стані. Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка перебуває у володінні таких громадян, може бути в рази більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, з якої сплачується податок, може майже не відрізнятися", - йдеться в повідомленні.

Президент вимагає від уряду внести пропозиції про запровадження справедливого підходу при розрахунку квартплати, виходячи з площ квартир, балконів і лоджій і пропонує Верховній Раді відхилити зазначений Закон.

Нагадаємо, 17 листопада парламент прийняв поправки до змін до Житлового кодексу України, які запропонував президент, і якими узаконюється оподаткування засклених балконів і лоджій.

Крім того, депутати погодилися скасувати заборону надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру.

Джерело: ТСН