друкувати


Спеціалізація – порятунок для ЖЕО?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-01 10:45:22

Спеціалізувати івано-франківські ЖЕО за видами виконуваних робіт. З такою пропозицією звернулося нещодавно керівництво КП «Єдиний розрахунковий центр» до заступника Івано-Франківського міського голови – директора департаменту житлово-комунального господарства міського виконавчого комітету обласного центру Миколу Саєвича.

В такому розподілі директор КП «ЄРЦ» Вадим Войтик вбачає шанс на порятунок для тих ЖЕО, які бажають триматись на плаву і готові піти заради цього на зміни. Поштовхом до такої ініціативи став страйк працівників ЖЕО-3, заборгованість якого по зарплаті склала близько 450 тисяч гривен.

«Ця заборгованість це не причина і не наслідок житлово-комунальної реформи, говорить пан Войтик, це прямий наслідок 40 мільйонів гривень загальних боргів по всіх ЖЕО. Вся квартплата, яку збирав ЖЕО-3, йшла на виплату зарплати працівникам і цього все одно бракувало. Цю ситуацію треба було рубати. Ми запропонували вихід: це спеціалізація».

В рамках спеціалізації її автори планують здійснити серію переводів працівників з одних ЖЕО до інших, в результаті яких, як запевняє пан Войтик, жоден комунальник,крім адміністративного персоналу, не втратить свою роботу.

«Всім без винятку людям, говорить «єрцівець», департамент житлово-комунального господарства запропонує робочі місця в комунальних підприємствах».

Автор: Сергій БІЛИЙ