друкувати


Президент дав доручення спростити реєстрацію земельних ділянок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-30 11:30:09

Президент України Віктор Янукович дав доручення внести зміни щодо вдосконалення процедури здійснення державної реєстрації земельних ділянок, а також провести перевірку порушень стосовно видачі громадянам державних актів.

Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністрові України Миколі Азарову до 15 січня 2012 року вдосконалити процедуру реєстрації земельних ділянок. Так, Президент зобов’язав внести зміни до законодавчих актів, які б спростили реєстрацію та не допускали її  скасування у випадку, якщо речове право на неї не зареєстровано.

Згідно з дорученням, розробник документації із землеустрою повинен виготовляти її не менш ніж у двох примірниках, один з яких має передаватися власникові.

Окрім того, посадові особи, які порушуватимуть законодавство про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, нестимуть відповідальність — у тому числі за відтягування строку проведення такої реєстрації.

Також Президент доручив передбачити під час доопрацювання Держбюджету на 2012-й та наступні роки видатки на проведення інвентаризації та розмежування земель сільськогосподарського призначення державної власності, ведення Державного земельного кадастру та проведення державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на них.

Окрім того, Віктор Янукович доручив Генеральному Прокуророві України Віктору Пшонці до кінця 2011 року провести перевірку фактів видачі на одну земельну ділянку кількох державних актів на право власності, а також порушення строків видачі громадянам державних за умови подання необхідних документів та вжити за її результатами вичерпних заходів реагування відповідно до законодавства.