друкувати


Пісний стіл може буди смачним і корисним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-29 04:10:29

Дієтологи дали декілька порад щодо харчування людям, які почали у понеділок, 28 листопада, Різдвяний піст. Головна з рекомендацій фахівців - це  харчуватися дробно, тобто приймати їжу кожні три години.

"У такому випадку організм здорової людини постійно отримує необхідні інгредієнти, мікроелементи, і спокійно переносить піст", - вважає дієтолог науково-дослідного інституту харчування Російської академії медичних наук Олег Ленева.

Дієтолог порадив замінювати яйця, м'ясні і молочні продукти крупами, грибами і бобовими культурами: "Всім відомо, наскільки багата корисними речовинами гречка, а квасоля за вмістом білка практично прирівнюється до м'яса, крім того, у певні дні дозволяється їсти рибу".

Для надходження з їжею потрібних вітамінів та мікроелементів необхідно їсти фрукти, салати, зелень і квашену капусту. При дотриманні всіх цих рекомендацій фахівці оцінюють піст як корисне "розвантаження" для організму.

Нагадаємо, Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме більше місяця - до свята Різдва. Протягом усього посту православним християнам заборонено їсти яйця, м'ясні і молочні продукти, але, на відміну від Великого посту, можна їсти рибу в усі дні тижня, крім середи і п'ятниці.

Джерело: ТСН