друкувати


Шампанське допоможе скинути зайві кілограми

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-29 10:30:18

Новорічний стіл завжди є небезпекою для людей, що сидять на дієті. Причому, якщо людину не спокушають страви, погану службу може послужити алкоголь, що теж відрізняється підвищеною калорійністю. Відмовлятися від традиційного новорічного напою - шампанського - не доведеться з новою дієтою.

Вона не лише допускає вживання алкоголю, але і виступає за щоденне вживання 1-2 порцій шампанського у рамках плану зниження ваги, пише The Daily Mail. Отже, від людини потрібно дотримуватися в цілому здорового харчування (без ексцесів) і регулярно пити шампанське. В одному келиху напою міститься всього 91 калорія. А через те, що бульбашки доходять до кровотоку швидше, людина споживає спиртного менше.

Подібна стратегія харчування не передбачає постійного недоїдання, правда, харчування все ж варто обмежити 1200-1400 калоріями на день, які повинні надходити переважно з живильними, високоякісними та смачними продуктами. Треба сказати, ця дієта може сильно ударити по гаманцю тих, хто звик харчуватися дешевими напівфабрикатами.

"Якщо ви добре харчуєтеся, ви краще себе почуваєте, і навряд чи будете їсти продукти, що призводять до набору ваги", - стверджує психолог Дірбла Маккалоу з Університету Роухемптона. А ось дієтолог Елізабет Вейшзельбаум попереджає: жінкам на день не слід споживати більше трьох одиниць алкоголю (еквівалентно двом маленьким келихам шампанського).

Вона додає, що більшість дієт виключає алкоголь і шоколад. Але це може чинити надзвичайно сильний негативний ефект. У свою чергу, ряд досліджень показали, наскільки корисне шампанське (допомагає серцю, знижує ризик хвороби Альцгеймера).

Зокрема, співробітники Університета Рідінга (Reading University) з'ясували: напій знижує рівень холестерину і запобігає інсультам. У порівнянні із звичайним шампанським найбільше антиоксидантів (поліфенолів) у рожевому шампанському.

Джерело: Освітній портал