друкувати


Мета російських спецслужб: розробити план із дестабілізації ситуації в Криму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-29 09:45:50

Кримська організація Української народної партії вимагає від Служби безпеки України провести офіційне розслідування заяви лідера Меджлісу кримських татар Мустафи Джемільова про плани спецслужб Росії з дестабілізації ситуації в Криму. З цією заявою виступив голова Кримської організації УНП Олег Фомушкін.

Основна мета російських спецслужб, які за словами Джемільова, розробили план із дестабілізації ситуації в Криму та обрання проросійськи налаштованого глави Меджлісу, – це відторгнення Криму від України, стверджує Фомушкін.

«Українська народна партія неодноразово заявляла, що в Криму діє розгалужена мережа агентів, які безпосередньо контролюють діяльність більшості російських шовіністичних партій та організацій півострова і роблять усе можливе для розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі. Тепер факт засилля в Криму російських шпигунів і провокаторів підтвердив і Меджліс», - зауважив голова Кримської організації УНП.

Політик упевнений, що «встановлення контролю за Меджлісом – лише частина плану російських спецслужб, адже дестабілізація ситуації в Криму має спричинити загальне вороже ставлення один до одного всіх етносів півострова, в першу чергу – українців, росіян і кримських татар».

«Російський сценарій має завершитися перетворенням перлини України і Європи на порохову діжку, звідки тікатимуть етнічні українці й татари, і таким чином Крим перетвориться на повністю російський регіон», - говорить представник УНП.

«СБУ зобов’язана відреагувати на практично відкриту ворожу діяльність спецслужб інших держав, спрямовані на відторгнення частини території України, адже це входить у її безпосередні функції. Сьогодні ж Служба безпеки України в Криму обмежується спільними «іграми» з Федеральною службою безпеки Росії із затримання віртуального хулігана, який нібито погрожував першим особам російської держави», - наголосив Олег Фомушкін.

Джерело: Прес-служба Української народної партії