друкувати


"Благодійна листівка". Привчатись робити добро треба змалечку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-26 03:30:23

Робити добрі справи можна не тільки тоді, коли на дверях кабінету назва починається зі слова «благодійний» чи «благодійна». Цим може займатися кожен, – переконаний голова правління Благодійної організації «Мй край» Андрій Матійчик, який виступив одним з ініціаторів акції «Благодійна листівка», спрямованої на підтримку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

В рамках акції учні чотирьох прикарпатських шкіл: Івано-Франківської спеціалізованої школи №5, Тлумацької гімназії, Городенківської ЗОШ №1 та загальноосвітньої школи села Черніїв Тисменицького району – виготовили серію малюнків на різдвяно-новорічну тематику. Кращі з них буде надруковано у вигляді вітальних новорічних листівок, кошти від реалізації яких підуть на потреби дітей-сиріт.

Як стверджує пан Матійчик, акція відбувається в три етапи: на першому етапі учні створювали малюнки, з яких компетентне і поважне журі повинно було обрати кращі – ті, що в подальшому буде надруковано на листівках. Другим етапом стане нагородження переможців, а на третій стадії акції відбуватиметься промоція та реалізація віддрукованих вітальних листівок з малюнками малечі. Участь в цьому процесі братимуть як працівники БО «Мій край», які просуватимуть листівки серед представників прикарпатського бізнесу, так і самі маленькі автори, які вочевидь, захочуть, щоб їх творіннями помилувались їх рідні, близькі та знайомі.

Вчора засіданням журі, до якого увійшли знані та поважні на Прикарпатті люди, такі, як регіональний представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігор Маслов, підприємець і меценат Лідія Шкрібляк, проректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Сергій Дерев’янко, журналісти Володимир Заник, Алла Пасс, Діана Даниленко, шоу-мен Володимр Калин та інші, – завершився перший етап акції. Слід зазначити, що перед суддями стояло непросте завдання: оцінити велику кількість виконаних на досить високому майстерному рівні малюнків за трьома основними критеріями: відповідність ідеї акції – різдвяні та новорічні свята; візуалізація та можливість практичного використання в якості листівок. Результати суддівських пошуків буде оголошено на наступному тижні, під час церемонії нагородження переможців.

«Власне, цією акцією, – розповідає пан Матійчик, – ми ставимо перед собою дві цілі: з одного боку – привернути в передріздвяний період увагу громадськості до проблем тих маленьких прикарпатців, які в цей час потребують найбільше родинного тепла та любові, а з іншого – вже з раннього віку привчати нашу малечу благодійності, до думки про необхідність посилальної допомоги ближньому».

Як стверджує Жанна Запухляк – учениця 11-го класу спеціалізованої загальноосвітньої школи №5, яка обіймає посаду міністра милосердя у шкільному органі учнівського самоврядування, учням її школи вже не вперше доводиться брати участь у благодійних акціях. Раніше вони активно долучались до збору коштів для потреб Червоного Хреста та на лікування онкохворих дітей, допомагали персоналу містечка милосердя святого Миколая, спільно з волонтерами «Карітасу» надавали допомогу учням шкіл-інтернатів. Цього разу до малюнки на акцію малювали учні 1-ших – 8-мих класів СЗШ№5. «Єдине, що керувало ними, – стверджує пані Запухляк, – це прагнення допомогти обездоленим».

Автор: Сергій БІЛИЙ