друкувати


Івано-франківські ресторани врятувало лобі у міськвиконкомі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-25 09:30:23

Івано-Франківськ знову повернувся до старої теми: впорядкування торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями. Відтак, депутатська комісія з питань законності і правопорядку прийняла рішення про те, щоби заборонити торгівлю алкоголем у ряді закладів.

Йдеться про:
- заклади торгівлі, площа яких є меншою 20 кв.м
- заклади торгівлі, які не обладнані відповідним торгівельним устаткуванням
- заклади, розміщені на відстані, меншій ніж 50 м від території освітніх, спортивних, культурних, культових споруд, закладів охорони здоров’я

Також вирішили обмежити торгівлю алкоголем та слабоалкоголем у парках та скверах.

Так виходить, що під виконання цього рішення потрапили усі кафе, паби та ресторани.

Однак важко собі уявити, що продавати алкоголь могли заборонити, приміром, ресторану «Франко» (відстань менша, ніж 50 м від Катедрального собору), кав’ярні «Кімбо», ресторану «Вальяж» та пабу «Пінта» (по сусідству із ляльковим театром), «Черчілю» (поруч із ратушею), «Мармуляді» (навпроти обласної бібліотеки)...

Відтак, перше, про що попросив член виконкому Любомир Романів (співвласник «Вальяжу» та «Пабу»), було: вписати у це рішення поправку «крім закладів громадського харчування». У секретаря міської ради Руслана Марцінківа вибору не було — кворум був на межі, відтак він погодився із цією поправкою.

Але от що робити з двома закладами, які зараз функціонують у парку Шевченка, члени виконкому не з’ясували. Адже, згідно із законом, там не повинен продаватися алкоголь. Проте, досі це робилося… Тож члени виконкому вирішили, що довивчать питання і остаточне рішення приймуть на сесії.

Джерело: Газета «Репортер»