друкувати


Толокою по гіллю і листю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-23 09:30:45

Проблема невивозу зрізаного гілля та листя, здається, має усі шанси стати візитівкою міста Івано-Франківська, ну принаймні окремих його територій.

Регулярна нестача автотранспорту в розпорядженні міських ЖЕО, постійні непорозуміння між керівництвом житлово-експлуатаційних організацій та сміттєперевізниками, вічне сподівання на «всесильне» Теплокомуненерго, яке колись приїде і перемеле гілля на паливо для своїх когенераційних установок – все це призводить до того, що рослинне сміття тижнями, а подекуди і місяцями залежується на контейнерних майданчиках, створюючи не вельми привабливий для туристів імідж нашого міста.

Власний варіант виходу із ситуації, що склалася, запропонував вчора секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцінків. Він запропонував комунальникам посильну допомогу робочою силою шляхом організації народної толоки. Чиновник зізнався, що таку ідею йому підказали… журналісти, а депутат Івано-Франківської міської ради, колега Р.Марцінківа по фракції ВО «Свобода» Роман Харук вже навіть почав її впроваджувати в життя, звернувшись з відповідною пропозицією до ЖЕО-5.

Звісно ж, депутати-«свободівці» вже мають досить вагомий досвід у організації толок, втім навряд чи разова толока вирішить проблему вивозу гілля та листя, адже підбити народ взяти участь у такій толоці можна раз, два, ну від сили три, рослинні ТПВ не вивозяться регулярно.

Зрештою, як повідомив сам Р.Марцінків, оплата вивозу гілля закладено до загального тарифу на вивіз твердих побутових відходів. То чи варто самотужки робити те, за що вже заплачено гроші?

Автор: Сергій БІЛИЙ