друкувати


Юрій Романюк не вважає Конституційний Суд України юридично правовим органом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-21 03:45:31

«Конституційний Суд України – це не юридично правовий орган!» Таку, досить сміливу і різку заяву зробив днями, під час засідання в Івано-Франківську круглого столу з проблем виборчого законодавства депутат обласної ради, голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» Юрій Романюк.

З його слів, не можна вважати таким, що судить на підставі конституції та права, орган, який своїм рішенням скасував конституційну реформу і робить те (дослівно) «що скаже тато».

До подібної заяви депутата спровокувало зауваження голови Комітету виборців України Олександра Черненка про те, що до новоприйнятого Закону України «Про вибори народних депутатів України» було включено норму, яка дає право кандидатам в депутати балотуватись одночасно і за партійними списками і по мажоритарному округу і яку раніше було прямо визнано Конституційним Судом такою, що суперечить Конституції.

На думку пана Романюка, якщо Конституційний Суд заборонив одночасне балотування по двох (багатомандатному загальному і одномандатному мажоритарному) до Верховної Ради, йому слід було заборонити і одночасне балотування до двох різних місцевих рад, що він не зробив.

Автор: Сергій БІЛИЙ