друкувати


В Івано-Франківську побільшало безробітних

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-17 02:30:59

В Івано-Франківську побільшало безробітних. Якщо у 2010 їх було 1 800, зараз 2 300. Пояснення просте: скорочення у різних сферах діяльності вивело людей на вулицю. Серед, як то кажуть, новобранців — працівники банків та державних установ.

Саме таку категорію новоспечених безробітних, кажуть в міському центрі зайнятості, працевлаштувати, найважче, адже шаленим попитом зараз користують робітничі професії. Однак пропозицій не так вже й багато, тому доводиться перепрофільовувати вчорашніх юристів чи економістів на працівника середньої ланки.

Як і в кожній сфері, без зловживань нікуди. Почастішали випадки, каже Ганна Бандура, коли люди зумисне подають їм трудову книжку для виплати грошової допомоги, натомість добре працевлештовані. Подекуди мешканці мають не те що 2, а навіть і 3 трудові документи. З такими шахраями розмова коротка — через суд.

Жінок та молоді до 35 років — у списку непрацевлаштованих найбільше. Аби випускники престижних вишів, не поповнювали лави безробітних працівники центру зайнятості тепер навідуються навіть на батьківські збори до старшокласників — аби зорієнтувати молодих людей, які професії користуються попитом на ринку праці.

Джерело: Радіо «Західний полюс»