друкувати


Водії, будьте спокійні, - КП "ДРЕУ" напоготові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-17 09:30:24

Івано-Франківські дорожники готові до зустрічі з зимою. Про це повідомив вчора, під час оперативної наради в міськвиконкомі начальник комунального підприємства «ДРЕУ» Володимир Юсипів.

З його слів, з цією метою на підприємстві розроблено графіки графіки очистки від снігу та підсипання доріг, а з 12 листопада розпочалося цілодобове чергування трьох дорожніх бригад з 21 одиницею техніки, куди входять поливочні, піскорозкидальні машини, навантажувачі, грейдери та інші.

Крім того, працівниками КП «ДРЕУ» розставили або підготували для виставлення на вулиці міста 90 ящиків з пісковою сумішшю, заготовили 110 тонн солі, 470 тонн відсіву, 150 тонн піско-соляної суміші. Додатково придбано 40 совкових та 35 снігових лопат, совки для розкидання сумішей, спецодяг.

«Довіз сумішей зараз продовжується, – зазначає дорожник, – але можна сказати, що на перший місяць зими у нас всього достатньо. Є техніка. Вона підготовлена, помальована, щітки намотані. Наскільки мені відомо має бути і фінансування. Щоправда, його ще немає».

При цьому всьому, як стверджує пан Юсипів, на підприємстві сьогодні є суттєвий дефіцит спеціальної техніки. Так, з 17 посипаючих автомобілів сьогодні в наявності реально є лише 4. Тому дорожники, щоб вийти з положення, планують в першу чергу підсипати підйоми і вузькі місця, а решту ділянок – «за дзвінком».

Крім того, на випадок сильних снігопадів дорожниками досягнуто домовленостей з іншими івано-франківськими підприємствами, які мають можливість підсипати дороги.

Автор: Сергій БІЛИЙ