друкувати


Спрощено дозвільні процедури у будівництві

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-16 12:30:38

Законом «Про регулювання містобудівної діяльності» суттєво спрощено дозвільні процедури у будівництві: із 93 дозвільних документів потрібними стали лише 23.

На розгляд парламенту внесено законопроект щодо скорочення строку відведення земельних ділянок для містобудівних потреб. Триває робота щодо скасування документів дозвільного характеру, які є недоцільними та не передбачені законами України.

До слова, вже скасовано 10 документів дозвільного характеру та розроблено 13 законопроектів, якими передбачено скасування ще 25.

Про це йшлося 13 листопада під час обласного форуму «Бізнес і влада – партнери», що відбувся в обласному муздрамтеатрі ім. Івана Франка під егідою голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка.

У сфері ліцензування скорочено майже на третину перелік видів діяльності, що підлягають ліцензуванню (нині їх 57 , торік було 78).

Задля спрощення процедури отримання ліцензій розроблено законопроект щодо скасування надання виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій. В новій редакції буде Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА