друкувати


З відключенням боржників повертаються традиції середньовіччя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-16 10:30:54

Традиція виливати помиї з вікна прямо на вулицю, яка походить із темних віків європейського середньовіччя, схоже, отримала друге дихання в Івано-Франківську. Як повідомила начальник Івано-Франківської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, вірними продовжувачами «брудної справи» мешканців середньовічного Парижу чи Льєжу несподівано виявились… боржники перед КП «Івано-Франківськводоекотехпром» з оплати комунальних послуг.

Зокрема, до таких вимушених заходів вдалися відрізані за борги від каналізації мешканці однієї з квартир по вулиці Симоненка, 14, які не придумали нічого цікавішого, ніж виливати нечистоти прямо з вікна на вулицю. Звісно ж комфорт та безпека пересічних перехожих не враховувались, коли йдеться про утилізацію каналізаційних стоків.

Дещо толерантніше (щодо перехожих) повелися колеги мешканців вказаної квартири з помешкань в будинках № 132 по вулиці Коновальця та 198 по вулиці Вовчинецькій. Так перші навіть не намагались ламати голову над тим, куди подіти стоки, а продовжували користуватись каналізаційною мережею, навіть не дивлячись на те, що вона була заблокована. Звісно ж, така самодіяльність рано чи пізно почала викликати невдоволення сусідів, які, будучи змушеними терпіти спричинені такими діями підтоплення, в кінцевому підсумку поскаржились до міської служби оперативного реагування. В другому випадку боржники перед водоканалом попросту виносили стоки на вулицю і виливали їх навколо будинку, чим рятували від неприємностей перехожих і сусідів, забувши тим не менш про довкілля та благоустрій.

Автор: Сергій БІЛИЙ