друкувати


Заправочні пістолети – найбрудніші предмети загального користування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-14 01:45:58

Група фахівців, які представляють корпорацію США з виробництва засобів гігієни Kimberly-Clark, зійшлися на думці, що рукоятки кранів бензоколонок є найбільш забрудненою мікробами поверхнею, з якою люди контактують щоденно.

Про це повідомляє інтернет-видання Fox News.

В рамках дослідження фахівці вивчили сотні поверхонь у 6-ти великих американських містах, а саме Атланті, Далласі, Маямі, Лос-Анджелесі, Чикаго і Філадельфії. На всіх поверхнях вони визначали рівень концентрації аденозинтрифосфату (АТФ), який представляє собою універсальний енергоносій живих організмів, що говорить про присутність живих клітин.

Як виявилося, за весь день найсильнішого забруднення зазнають рукоятки заправних пістолетів. Далі у цьому списку за ними знаходяться ручки поштових скриньок, кнопки банкоматів, а також поручні ескалаторів.

Трохи нижче з зовсім невеликим відривом опинилися лічильники на парковках, кнопки пішохідних світлофорів, а також вікна видачі кіосків і кнопки торгових автоматів у гіпермаркетах або на вулиці.

За словами Келлі Архарт, керівника експертної групи, це говорить нам про те, що ніхто ніколи не чистить речі, які ви чіпаєте в тому чи іншому куточку міста кожен день. В свою чергу, її колега на ім'я Бред Рейнолдс нагадав про те, що всі мікроби, які потрапляють на нашу шкіру, можуть передаватися до семи разів, тобто до тих пір, поки не будуть повністю змиті. Він порадив всім тим, хто прибуваючи на робоче місце чи додому, перш за все ретельно мити руки.

Джерело: ТСН