друкувати


Перевізники та влада знову не знайшли компромісу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-14 03:30:22

Компромісу не знайшли. Виконавчий комітет не скасував перевезення пільговиків з 10 до 16 години без обмежень. Нагадаємо аби зменшити збитки цього просили перевізники, натомість погоджувались возити по 5, а не троє пенсіонерів та інших пільговиків в автобусі впродовж усього дня.

Підприємці висували й інші пропозиції — зокрема вони допускали залишення існуючої системи перевезення пенсіонерів, але якщо їм за це виділятимуть дотації з бюджету. Також власники маршруток були готові і до підвищення тарифу на проїзд.

До ініціатив перевізників скептично віднеслися більшість членів виконкому. Їхню ідею підтримав лише один віце-мер Микола Саєвич. Інші вважали — бізнесмени й так мають чималі прибутки. До того ж не просто буде організувати контроль за перебуванням 5-ти пільговиків у автобусі. А це може викликати соціальну напругу.

Перевізники, тим часом, опускати руки не збираються. Тепер готові захищати свої права у суді. Адже право отримувати дотації з бюджету за перевезення пільговиків закріплене законодавчо. І додають — питання з економічного перетворюється на політичне.

Джерело: Радіо «Західний полюс»