друкувати


Святкові тури до гірськолижних курортів по кишені лише обраним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-11 11:30:41

Звичайно, українські землі багаті всім: є і моря, і гори, й історичні цікавинки. Тому обрати казкове місце для святкування Нового року та Різдва  неважко. Щоправда, ціни на такі тури "кусаються". Подекуди вартість святкового вітчизняного відпочинку перевищує європейські.

- Серед буковинців зараз найпопулярніші новорічні тури в Карпати. Більшість обирає туркомплекси "Буковель" та "Мигово".  - розповідає туристичний агент Ніна Кравчук. - Звичайно, Новий рік в "Буковелі" дорожчий. Також є безліч турів, наприклад, до Яремчі або Верховинського району. Такі подорожі коштують до 2 тис. гривень. У вартість входить харчування, культурна програма, проживання, деколи навіть гірськолижне спорядження. Проїзд та святкова вечеря оплачують додатково.

Є тури, які включають відвідання гірськолижних курортів, та проживають туристи в інших місцях. До прикладу, поїздка "Івано-Франківськ - Коломия - Верховина - Криворівня - Косів - Івано-Франківськ" цілий день присвячує відвіданню "Буковеля". Вартість туру - щонайменше 2600 гривень. Проїзд до Івано-Франківська, вечерю оплачують окремо.

Що ж стосується святкування безпосередньо в Паляниці ("Буковель"), то найбільше вражають ціни на проживання у новорічні дні. Одна доба в готельному номері "економ" коштує 1799 грн., в "люксі" - 5-8 тисяч гривень. Вартість проїзду, гірськолижного спорядження, використання підйомника та святкової вечері оплачують, звичайно, додатково.

Не далеко "втекли" ціни на курорті "Мигово". Вартість новорічного туру на 6 днів з проживанням та святковою вечерею тут складає від 7800 грн. Номер розраховано на дві особи. Приблизно на 200-300 гривень дешевші різдвяні тури.

Ті, кому бюджет не дозволяє витратити такі кошти на святкування, але хто все ж хоче зустріти Новий рік у горах, можуть просто забронювати котедж у віддалених від курортів місцях. Наприклад, у Красноїльську чи Банилові-Підгірному Сторожинецького району або в смт. Берегомет Вижницького. Невеличкі будиночки на дві-три кімнати  новорічної ночі тут коштуватимуть від 600 до 1000 гривень. Якщо вас влаштовує негірська природа, то можна знайти котедж і дешевше, звичайно, зважаючи в якому туркомплексі.

- Щороку ми з друзями замовляємо котедж на природі. Торік за дві доби у трикімнатному будиночку заплатили 750 гривень. Звичайно, святкову вечерю та розваги потрібно готувати самостійно, - каже чернівчанка Олена Мартинчук.

Окрім поціновувачів природи, є такі, хто в новорічні дні бажає відвідати нові українські міста. Одним з найпопулярніших на свята є Львів. Та новорічний тур сюди коштує майже стільки, скільки поїздка в Польщу. Чотириденна поїздка до міста Лева вартуватиме від 1500 до 2500 гривень (проживання, сніданки та деякі екскурсії). Додатково оплачують обіди, вечері, зокрема святковий новорічний бенкет котуватиме 800-850 гривень з особи.

Останнім часом українським туристам припав до душі в Новий рік на березі Чорного моря, своєрідна вітчизняна екзотика. Святковий триденний тур Сімферополь - Ялта коштує 4500 грн. з особи. У вартість входить проживання, харчування, святковий бенкет та екскурсії. Дорогу до Сімферополя доведеться оплатити самостійно.

Автор: Ірина БЄЛОВА
Джерело: Від і дО