друкувати


На Івано-Франківщині здійснюється будівництво 5 гідроелектростанцій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-10 12:30:13

На спільному засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації та регіонального комітету з економічних реформ, створеного в області у березні 2010 року на виконання відповідного Указу Президента України, підбили підсумки роботи означеного комітету за 9 місяців поточного року і окреслили основні напрямки діяльності на наступний рік.

Як прозвучало у виступі народного депутата України, виконавчого секретаря регіонального комітету з економічних реформ Ігоря Зварича, до складу комітету входить 7 робочих груп, які впродовж січня-жовтня провели 8 робочих засідань щодо шляхів вирішення понад 150 проблемних питань, важливих для Прикарпаття.

«Особлива увага й надалі повинна приділятися розвитку реального сектора економіки, модернізації інфраструктури та базових секторів, - зазначив Ігор Зварич. – Важливою є реалізація виробленої в області продукції, виробництво якої збільшилося майже у 2 рази і вперше перевищило 15 млрд грн». Зокрема, за 9 місяців виробництво зросло на 36%, реалізація – удвічі. З тіні виведено чимало малих підприємств і підприємців. За словами нардепа Ігоря Зварича, на 771-му перевіреному податківцями підприємству знайдено порушення в оплаті праці, і «це не може не турбувати». Тим часом для спрощення ведення бізнесу, як цього вимагає Президент України Віктор Янукович, переглянуто 99,5% нормативно-правових актів, які регулюють діяльність малого та середнього бізнесу.

За інформацією доповідача-народного депутата, в нашій області розроблено 22 проекти з енергозбереження у бюджетній та комунальній сферах. Розпочато реалізацію інвестиційного проекту виробництва електроенергії з відновлювальних джерел (біомаси рослинного походження). Здійснюється будівництво п'яти гідроелектростанцій, триває процес проектування ще шести.

Також Ігор Зварич акцентував на тому, що обсяг іноземних інвестицій в прикарпатську економіку наразі складає понад 75% від загального обсягу інвестицій. На його думку, в Івано-Франківській області «відбувся поворот від інвестування торгівлі, ресторанного бізнесу до вкладень у реальний сектор економіки».

Коментуючи змістовний діловий виступ свого колишнього заступника, народного депутата України Ігоря Зварича, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зазначив: «З часом ми перейдемо на довготермінове планування, зокрема, у галузі будівництва.

Довідково: Очолює регіональний комітет з економічних реформ голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА