друкувати


На Прикарпатті не закриють жодної лікарні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-10 11:30:22

В Івано-Франківській області не закриють жодної лікарні. У цьому голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк запевнив на спільному засіданні колегії ОДА та регіонального комітету з економічних реформ, яке відбулося 8 листопада.

За його словами, останнім часом, з наближенням виборчої кампанії, з'явилося чимало спекуляцій на цю тему, автори яких прагнуть проявити себе у ролі «борців по захисту інтересів трудящих: спочатку розпускають чутки про закриття лікарень, а потім робляться борцями, ніби вони це питання вирішили».

«Ми будемо проводити реформу медичної галузі, - наголосив голова ОДА. – Але вона, у першу чергу, буде спрямована на доступність медичного обслуговування, його якість, на те, щоб наші лікарні в осінньо-зимовий період не перетворювалися на заклади соцзабезу».

За словами Михайла Вишиванюка, лікувальні установи часто стають тимчасовим притулком для соціально незахищених верств населення і навіть прихистком для тих, хто мав би відповідати перед законом. В Європі, як прозвучало на засіданні, на 10 тисяч населення припадає 35 лікарняних ліжок, тоді як в Україні – 80,5.

Щоб уникнути гострих кутів у проведенні реформи медичної галузі на Прикарпатті за дорученням голови облдержадміністрації у всіх селах і селищах відбудуться наради за участю працівників медицини і громадськості.

Довідково: Як стверджує начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, депутат обласної ради Микола Олінійчук, реформи в медичній галузі мають напрямок на створення сімейної медицини, а не на закриття лікувальних закладів.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА