друкувати


Будували чим вище, а про воду не подумали

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-10 10:30:20

Мешканці верхніх поверхів івано-франківських новобудов почали не на словах, а на ділі відчувати на собі усі негативи існуючої серед міських забудівників тенденції щодо перевищення дозволеної висотності при зведенні багатоповерхових будинків.

Як повідомила днями керівник Івано-Франківської міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, на адресу її структури неодноразово надходили скарги від жителів останніх поверхів однієї з новобудов по вулиці Хіміків в обласному центрі. Люди нарікали на те, що до їхніх квартир не доходить холодна вода.

Керівництво КП «Івано-Франківськводоекотехпром» з себе вину зняло, переклавши відповідальність на забудівника, який всупереч дозволу на будівництво 9-поверхового будинку звів на дозволеному місці 11-поверхівку. За словами заступника генерального директора Івано-Франківського водоканалу Миколи Калайди, на адресу забудівника було направлено письмовий припис з вимогою забезпечити водопостачання верхніх поверхів будинку шляхом встановлення локальної насосної станції.

А поки мешканці чекають,хто б їм подав холодну воду, перевищення поверховості багатоквартирок продовжує бути нормою житлового будівництва в Івано-Франківську.

Автор: Сергій БІЛИЙ