друкувати


Високий рівень соцзабезпечення працівників лісгоспу доводить ефективність управління галуззю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-09 11:45:50

Поліпшення економічних показників діяльності галузі лісового господарства дозволили збільшити середньомісячну зарплату працівникам лісового господарства. На сьогоднішній день вона складає 2496 гривень, тобто зросла порівняно з відповідним періодом 2010 року на 585 гривень.

За словами Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівця жодної заборгованості з виплати заробітної плати в підвідомчих управління та підприємствах Агентства немає. А в окремих областях України заробітна плата працівників лісового господарства є найвищою в регіоні.

Крім того, зменшення чисельності працюючих на 10 відсотків до кінця року, яке проводиться в процесі оптимізації структури підприємств Агентства, стане ще одним зі шляхів збільшення зарплати лісівників. До кінця року рівень середньомісячної заробітної плати має сягнути 2600 гривень.

«Цього року підприємствам Держлісагентства вдалося на 40% збільшити об’єми реалізації продукції, що в грошовому еквіваленті становить понад 3,5 млрд грн. До кінця року ми плануємо отримати дохід від реалізації у розмірі 4,8-5 млрд грн», - зазначив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

«Такого безпрецедентного зростання економічних показників нам вдалося досягнути завдяки запровадженню прозорого ринку деревини. Відтепер, ми маємо можливість докладати максимум зусиль, щоб фахівці галузі були соціально і матеріально захищені. Вже плануємо розпочати галузеву програму будівництва житла для своїх працівників. Тому, системна та консолідована робота Держлісагентства направлена виключно на збереження позитивних тенденцій розвитку галузі лісового господарства України», - наголосив Віктор Сівець.