друкувати


Платникам податків активно повертають кошти на їх розрахункові рахунки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-08 12:30:20

Платникам податків активно повертають кошти на їх розрахункові рахунки. За 10 місяців цього року відшкодовано майже 444 мільйонів гривень. Тож чиста сума виплат склала у 6 разів більше, аніж торік.

Сумлінним суб’єктам господарювання, які відповідають критеріям прописаним в податковому кодексі цього року дали можливість отримати відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, тобто без проведення виїзної документальної перевірки. В такий спосіб повернуто 179 мільйонів гривень. Головною проблемою унеможливлення автоматичного відшкодування для всіх підприємців є невиплата належної заробітної плати.

Проблемним наразі залишається питання повернення «віртуального» ПДВ. В цьому році таких фактів виявлено на суму понад 60 мільйонів гривень. Наразі новим податковим кодексом запроваджено дуже жорсткі штрафні санкції за безпідставне декларування ПДВ. За вперше виявлені порушення 25%, за наступні 50%.

Крім того на підприємця-зловмисника можуть порушити кримінальну справу за фактом незаконного намагання отримати такі кошти з бюджету.

Джерело: Радіо «Західний полюс»