друкувати


В школу – стоматкабінет, в поліклініку - солярій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-11-08 09:30:15

Скорочений медичний підрозділ комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» став в нагоді одразу двом комунальним установам: Івано-Франківській міській поліклініці №2 та спеціалізованій загальноосвітній школі №1.

Як пояснили вчора секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків та депутат-«свободівець» Сергій Стефанко, після розформування водоекотехпромівської медструктури (власне, скорочення «непотрібних» підрозділів водоканалу відбувалось згідно вказівки нового директора підприємства Володимира Марича), руба постало питання використання стоматологічної установки та солярію. Слід відзначити, що уся вказана техніка є новою і досить недешевою. Так, стоматологічне обладнання фахівці оцінили в близько 30 тисяч гривен.

«Там був один доктор, - розповідає Р.Марцінків, - він хотів приватизувати стоматологічне місце. Проте ми подумали: це комунальне майно, то і залишитись має комунальним». Відтак, було вирішено використати стоматологічне обладнання водоканалу для облаштування стоматологічного кабінету у спеціалізованій загальноосвітній школі № 1, а солярій облаштувати в міській поліклініці №2. Слід зазначити, що обов’язкова наявність стоматкабінету у школі з кількістю учнів понад 800 передбачена чинними нормативами, та й пацієнти другої поліклініки не рідко потребують лікувального загару.

В даний час, як стверджують депутати, вирішується питання пошуку вільних приміщень під нові кабінети та фінансування на придбання іншого необхідного інструментарію. Вже досягнуто домовленості з керівництвом міської дитячої стоматологічної поліклініки про те, що їх працівники працюватимуть у стоматкабінеті СЗШ №1.

Автор: Сергій БІЛИЙ