друкувати


Підполковник міліції Олега Ілюк: Досвіду не позичати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-31 05:10:51

З третього жовтня наказом начальника УМВС в Івано-Франківській області виконуючим обов’язки начальника Коломийського міськвідділу міліції призначено підполковника міліції Олега Ілюка, з яким поспілкувався наш кореспондент.

— Олеже Степановичу, будь ласка, розкажіть про себе.

— Народився у Коломиї, тут і проживаю. Мені 44 роки. Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1994-ому командиром взводу відділу Державної служби охорони при міському відділі міліції. Пізніше працював заступником начальника відділення ДАІ Коломийського міськвідділу та старшим інспектором відділу дорожньо-патрульної служби ДАІ УМВС в Івано-Франківській області. У 2005-ому призначений на посаду старшого оперуповноваженого відділу внутрішньої безпеки Головного управління боротьби з організованою злочинністю, а згодом начальником одного із відділів УБОЗ УМВС в Івано-Франківській області.

— Отож, досвіду Вам не позичати і Коломия Вам рідна, це, напевне, полегшує вникати у справи міськвідділу. Про які результати можете розповісти?

— Завдяки професійним діям патрульної служби в місті було затримано двох раніше судимих осіб, які близько дев’ятої вечора з подвір’я пенсіонера викрали газовий балон. З’ясовано, що до скоєння майнового посягання причетний 49-річний житель Тлумацького району та 53-річний коломиянин.

Співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю та дільничні інспектори міліції задокументували два факти зберігання та реалізації фальсифікованих спиртних напоїв. Так, в одному випадку правоохоронці встановили причетність пенсіонерки до збуту 10 літрів підакцизного товару. А в іншому — оперативники в ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні коломиянки виявили та вилучили 32 літри підробленої горілки, яка зберігалася з метою подальшої реалізації. Вилучену спиртову суміш відправлено на дослідження.

Дільничні інспектори міліції встановили та затримали двох осіб, які підозрюються у крадіжці холодильника з помешкання місцевої мешканки. Ними виявилися житель Івано-Франківська та 25-річний коломиянин.

У селі Сопів водій вчинив наїзд на велосипедиста. 65-річний місцевий житель отримав важкі травми. Водій автомобіля після ДТП утік з місця події. Однак працівники міліції невдовзі встановили його особу та затримали. Ним виявився 23-річний житель цього населеного пункту. Обставини аварії з’ясовуються.

Проводиться перевірка за фактом вчинення крадіжки з міської лікарні. Працівники карного розшуку встановили та затримали 23-річнго раніше судимого коломиянина, який підозрюється у викраденні електрокабелю та проводу на загальну суму понад шість тисяч гривень.

Завдяки професійним діям дільничних інспекторів міліції Ростислава Романюка та Івана Могильняка, а також керівника Отинійського селищного відділення міліції Ігоря Хруставчука було встановлено та затримано двох раніше судимих осіб, які в одному із сіл району обікрали пенсіонерку. Зловмисники вночі, скориставшись відсутністю господині, пошкодили замок у дверях та викрали з помешкання чотири тис. грн. До скоєння майнового посягання причетні мешканці із сусіднього села 41-річний чоловік і неповнолітній син його співмешканки. У затриманих вилучено частину викрадених з оселі пенсіонерки грошей. Іншу частину вони потратили, придбавши мобільний телефон.

За даним фактом порушено кримінальну справу, санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Розкрито крадіжку мобільного телефону. Зловмисник викрав його у 18-річної мешканки району. За підозрою у вчиненні цього злочину затримано 37-річного коломиянина.

Також у поле зору дільничних інспекторів міліції потрапила 23-річна місцева мешканка, яку підозрюють у скоєнні двох крадіжок в односельців. В одному випадку жінка викрала з чужого будинку пральну машинку, а в іншому — мобільний телефон. Перевіряється її причетність до вчинення інших злочинів.

— Бажаємо, щоб коломийські правоохоронці й надалі завжди працювали так оперативно, відчували довір’я й підтримку від населення, а Вам особисто — здоров’я, терпіння і наснаги на посаді начальника міськвідділу.

— Щиро дякую.

Записала Вікторія КОХАН, газета "Вільний голос"