друкувати


М.Вишиванюк: Приймаючи звернення на підтримку Тимошенко, обласна рада "підспівала" Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-26 09:30:03

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк голосував би проти звернення Івано-Франківської облради до керівництва держави в підтримку Юлії Тимошенко, якби він був присутній 18 жовтня на позачерговій сесії облради, присвяченій питанню політичної ситуації в Україні.

Про це він розповів вчора, під час прес-конференції для прикарпатських журналістів.

Зі слів губернатора, він вважає Ю.Тимошенко причетною до міжнародних газових афер та винною в обкраданні пересічних українців шляхом впровадження шахрайських спекулятивних схем з валютою.

«Поясню чому. – зазначив він, – Ось короткий екскурс: у Російській Федерації в свій час було засуджено цілу групу високопоставлених осіб за афери з газом. В Америці було засуджено Павла Лазаренка за якісь там незаконні дії. І це все пов’язано з відомою вам особою. Повернімось до 2005 року. Який був курс долара? П’ять гривень. В 2005 році почали масово видавати людям які кредити? Валютні. А коли видали вал кредитів долар став 5,6 гривень. Потім друге пришестя: в усіх ЗМІ – інформація про крах долару, і долар впав до 4 гривень. Люди всі кинулись до банків – знімають гроші у валюті, міняють на гривні і кладуть гривні в той же банк. А потім прокидаються і бачать: долар по 9,7 гривень. Якщо я мав 10 тисяч гривень в банку, наскільки я збіднів? На половину. Хто був тоді Прем’єр-міністром? А хто був тоді міністром економіки і всіх-всіх закордонних справ? Якщо не помиляюсь, пан Немиря. Почитайте, чим він займався і як опинився в Уряді Тимошенко?»

Зі слів пана Вишиванюка, він хоче, щоб мешканці Прикарпаття навчились думати і зрозуміли, що не все те золото, що блищить. Він стверджує, що шумиха навколо суду на екс-прем’єркою була інспірована зовнішньополітичним відомством Російської Федерації, щоб довести, що Росія правильно повелася з Україною, змусивши укласти кабальний газовий договір.

«При тому що навіть Ющенко розповів, що неправильно. – продовжує губернатор, – А МЗС Росії проводить діяльність в інтересах Російської Федерації (і правильно робить), а тому сьогодні розгорнута масштабна інформаційна кампанія на захист Юлії Тимошенко, інакше треба буде визнати, що з нами підписали кабальний договір. Можливо, хтось так і не вважає, але я вважаю, що 300 % штрафу за те, що ми зекономили трошки газу, – це кабала… Сесія приймає рішення, що ґвалт – неправильний суд: росіяни своїх судять правильно, Америка судить правильно, а ми неправильно… Наша обласна рада підспівала Росії…»

Інша причина, яка, зі слів Михайла Васильовича, спонукала його не голосувати за звернення, – це небажання споглядати, як Україну перетворюють на країну революціонерів.

«Якщо по великому рахунку, – зазначив голова ОДА, – то фактично Україну 10 років лихорадить через одну особу. Наша країна перетворюється на країну революціонерів. Куди не глянь – на будь-яке зібрання: сидять великі революціонери». На переконання пана Вишиванюка, усі революції завжди відбуваються в інтересах іноземних країн та іноземного капіталу. «Який саме джин випущений в Лівії, Єгипті, Тунісі тощо – сьогодні спрогнозувати важко», – підсумовує очільник Прикарпаття.

Автор: Сергій БІЛИЙ