друкувати


Міносвіти влаштувало всеукраїнський студентський референдум

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-10-25 12:30:47

Прозоре опитування, чи чергова фальсифікація? Міносвіти влаштувало всеукраїнський студентський референдум.

Предметом анкетування є нова редакція Закону України «Про вищу освіту». До бланків, які роздають студентам вишів, внесені найпроблемніші питання.

Серед них — ставлення до підвищення мінімальної стипендії, незмінності оплати за навчання та фінансування органів студентського самоврядування. У такий спосіб молодь може безпосередньо висловити свою думку щодо новацій в освіті.

Водночас активісти низки громадських організацій переконують — даний захід лише «псевдореферендум Табачника». Яскравий приклад того, що студентство дурять — бланк із питаннями, відповісти на які можна здебільшого ствердно. Натомість справді важливі пункти, які є в законі, на студентський референдум не винесені.

Цю думку поділяють і більшість респондентів. Студенти голосують охоче. Втім, якщо окремі пункти молодь схвалює, то загалом законопроект отримує негативну оцінку.

По завершенні референдуму його координатори зберуться у столиці, аби за круглим столом обговорити результати анкетування. Якщо студенти схвалять всі питання, документ отримає шанс стати повноцінним законом вже за місяць.

Джерело: Радіо «Західний полюс»